По време на криза 3 в 1

pile
По време на криза, ние мислим за вас и ще ви предложим как от едно пиле можем да приготвим 3 гозби.
Купуваме 1 пиле около 1,300 кг. от горната и долната част на бутовете приготвяме печено пиле с картофки и бира.
Останалата част от пилето я сваряваме и със част от бялото месо приготвяме вкусна пилешка супа.
А с остатъка от бялото месо приготвяме пиле с ориз.
И сега ще ви разкажа как става всичко това.

Първо ще приготвя:

Печено пиле с картофки и бира на фурна :
pile s kartofi

За целта избирам 6 еднакво големи картофа, два големи моркова и 3 главички лук. Обелените и измити картофи, моркови и лук, нарязани на едри парчета нареждаме във тава. Между тях нареждаме артистично горните и долни части на бутчетата. Сипваме 200 мл. бира, 100 мл. вода, сол и черен пипер на вкус, 5 супени лъжици олио и 1 бучка краве масълце голяма колкото орех. И така, слагаме нашето пиле във фурната да се пече на 200 градуса. Готово е когато се изпари водичката и остане маслото.

Пилешката супичка :
pilehska supa

Сваряваме останалата част от пилето, за да се получи вкусен бульон. Крилата и част от бялото месо се обезкостяват и се нарязват на ситно. Във подходяща тенджерка, задушаваме 1 глава лук, 1 ситно нарязан морков и два картофа, също нарязани на дребно. Прибавяме бульона и обезкостеното на ситнено пиле в тенджерата. Варим докато омекнат картофите и морковите. Добавяме сол и черен пипер на вкус. По желание правим застройка с два жълтъка и половин кофичка кисело мляко. За финал поръсваме с магданоз.

Пиле с ориз :
pile s oriz

Остатъка от бялото месо нарязваме на ситно и задушаваме с 2 глави лук и 1 чаена чаша ориз, заливаме го със 3 чаени чаши вода след като се задуши. Сол и черен пипер на вкус. За любителите може да се сложи малко къри. Можем да го приготвим и в тенджера и в тиган.
Да ви е вкусно и се забавлявайте докато готвите!!!
Следващият път ще ви предложа, как да приготвите 3 гозби от 1 кг. Кайма