Интересни и важни факти за високо протеиновите диети

proteinova dieta
Интересни и важни факти за високо протеиновите диети
Високото протеините диети се превърнаха в едини от най-популярните диети. Идеята за това е проста, без значение какви са вашите цели, всички могат да се възползват от високо протеинова диета и да консумират храни с високо съдържание протеини. Независимо дали целта ви е увеличаване на мускулите, повишаване на теглото,намаляване на тегло /загуба на мазнини/, този тип диета е точно за вас. Тя е една от единствените видове диети, които могат да бъдат ефективни за толкова много различни хора с различни цели и организми. Въпреки това, в зависимост от това каква точно е вашата цел (загуба на тегло, наддаване на тегло, получаване на мускули и т.н.) ще трябва да бъдат направени някои промени в нея. Първо вижте, защо този тип диета е толкова ефективна.

Вашето тяло има нужда от протеини. Те са градивен елемент на мускулите, поради което спазването на високо протеинови диети с високо протеинови храни е изключително важно за всеки, който иска да увеличи мускулите си или да повиши теглото си. Без достатъчно протеин в организма, мускулната маса няма как да се увеличи. По време на тренировка, вдигане на тежести и т. н. , мускулите се пренатоварват. За да се възстановят, тялото ви се нуждае протеини.

Как високо протеиновата диета може да бъде ефективна за хора, които се опитват да губят тегло и мазнини? Високо протеиновите храни са с изключително ниско съдържание на въглехидрати и изключително ниско съдържание на наситени мазнини. Когато започне яденето на високо протеинови хрни, трябва за да има ефект и да загубите тегло и да отслабнете, да бъде прекратен приема на ниско въглехидратни храни и наситени мазнини.

Храни с високо съдържание протеин са:

пиле
пуйка
постно месо и говеждо месо, конско
риба (почти всяка риба е с високо съдържание на протеин, включително и риба тон, сьомга, скариди )
белтъци

Има много други храни с високо съдържание протеини, но тези са основните.

Колко протеин трябва да се приема дневно?
От 5 грама до 2 грама протеин на килограм телесно тегло, би било добре, но можете да опитате да се придържате по-близо до 1 грам на килограм. Така че, ако тежите 80 кг. , трябва да консумирате 80 грама протеин на ден. Резултатът би бил по- добър, ако се опитате да консумирате повече от 1 грам/кг. на ден. Не всички хора имат време да си набавят нужната дневна доза протеин, съвета към тях е да се обърнат за помощ към протеиновите добавки /на прах/. Бързо и лесно стават на шейкове / 2 лъжици протеин на прах се равнява на 30 гр. протеин/.

Последно, но не на последно място, през деня има 3 най- важни хранения за протеиновата диета. Първото е сутрин след като се събудите, второто е непосредствено след тренировка и третото преди да си легнете вечер. Все пак, не забравяйте, че основната идея на високо протеиновата диета е правилното хранене и да се осигури на тялото дневната доза протеин, поради което би било добре да се яде веднъж на всеки 3 часа, така тялото ви винаги ще получава това от което се нуждае.